ZENGGI Backstage - Fall '14

Een nieuw seizoen vraagt om een nieuwe collectie. Hoewel je nu nog niet meteen zit te wachten op grote breisels en mooie wijde jassen hebben we ook veel artikelen die makkelijk het hele jaar door gedragen kunnen worden. Met designer Marian Wigger een gesprek over de nieuwste collectie en de veranderingen voor het merk ZENGGI het komende seizoen.

 

Grote veranderingen voor het merk ZENGGI, kun je hier wat over vertellen?


“Vanaf dit seizoen, Fall ’14, gaan we ons voor de volle 100% procent concentreren op het merk ZENGGI. Naast dat we natuurlijk al aan winkels verkopen en dit zullen uitbreiden. We vinden dat hier onze kracht ligt; het ontwikkelen van het merk en het ontwerpen van de kleding. Dit betekent dat we binnen de webshop alleen nog ons eigen merk gaan verkopen.”

 

Wat was de inspiratie voor de Fall 2014 collectie?


“Kleding moet een gevoel uitstralen van nonchalant chic en vanzelfsprekendheid, maar moet ook een bepaalde relaxte uitstraling hebben. En hoewel ik absoluut geen mannenkleding zou willen ontwerpen, vind ik het wel leuk om bepaalde aspecten uit mannenmode te vertalen naar vrouwenkleding. Mannenkleding is dus zeker een inspiratiebron.”

 

Wat kun je zeggen over de stoffen en het kleurbeeld van de nieuwe collectie?


“Voor stoffen bezoek ik altijd de landen waar de expertise het hoogste is. Waar vakmanschap wordt geleverd. Dat heeft zich dit seizoen onder andere vertaald naar de Schotse ruit, zachte mohair en een prachtige tweed; rijke stoffen maar allemaal heel licht van gewicht. Ik ben ook altijd geïnspireerd door wat er in Japan gebeurt. Het gevoel dat ze daar hebben voor verfijning in de stoffen is subliem. En voor breisels ga ik altijd naar Italië.

 

De dessins zijn bepalend voor de sfeer binnen decollectie en zijn geïnspireerd op kunstenaar Mark Rothko, bekend om zijn abstracte vormen, al heel lang één van mijn favoriete kunstenaars. En qua kleuren hebben we veel blauwen, afgewisseld met burgundy, room en naturel tinten.”

 

Wat is jouw favoriete kledingstuk uit de collectie voor de komende winter?


“Sowieso de Maine in de Japanse Polyester, in mijn lievelingskleur, donker blauw. Hierop draag ik dan de Kira, een heerlijk zacht en makkelijk kasjmier truitje die zowel op een rok als een broek fantastisch is. De rok die er voor mij dit seizoen uitspringt is de Swan, een halve cirkel rok die gewoon prachtig is geworden.”

 

Wat is jouw advies voor de moderne modebewuste vrouw voor komend seizoen?


“Ik zou alles met een platte schoen dragen. Ik heb absoluut niks tegen een hak, maar een platte schoen geeft een outfit een heel ander gevoel. Meer nonchalant, meer relaxt. Mijn advies dus: Draag het met een platte schoen.”

 

En hoe zit het met de accessoires?


“Voor dit seizoen hebben we Suzanna Dai, die fantastische oorbellen maakt die ook gedragen worden door bijvoorbeeld Michelle Obama. Prachtig gemaakt, licht van gewicht en echte eyecatchers.  Daarnaast hebben we ook een merk als Bonne Maison, sokken die echt wat toevoegen aan een garderobe. En we hebben dit seizoen een paar hele mooie Zenggi tassen gemaakt van super zacht leer.”

Shopping bag

There are no products in your shoppingcart

Continue shopping

Stay up to date

Subscribe to our newsletter

Sign up now for our new arrivals, restocked items, sale and much more +€10 discount on your first order