We Love Your Style

META STRUYCKEN

 

Binnenkijken bij iemand anders is een geneugte waar stiekem iedereen van geniet en wij bij ZENGGI zijn hier niet anders in. We houden van stijl en we houden van mensen met een uitgesproken eigen stijl, daarom hebben we hier de “we love your style”-rubriek. We bezoeken mensen die wij inspirerend vinden, kieken hier de mooiste plaatjes en verzamelen de leukste verhalen, deze week: Meta Struycken.

 

Meta heeft in haar carrière al veel verschillende aspecten van de modewereld gezien. Na de opleiding mode in Arnhem begon ze in 1989 direct voor zichzelf en opende in Amsterdam Le Salon waar ze haar eigen, op maat gemaakte, ontwerpen verkocht. Ook in die tijd was het geen sinecure om het als jonge ontwerper vol te houden en daarom ging ze aan de slag als freelance ontwerper voor commerciële merken als Soap Studio en kwam uiteindelijk terecht bij het Nederlands Mode Instituut. Bij dit prognose bureau was ze verantwoordelijk voor het samenstellen van trend- en conceptboeken op het gebied van mode en lifestyle.

 

In 2003 richtte ze samen met haar man Simon Verlaat het modevakmagazine New Style op. Een succes, maar afgelopen jaar besloten ze te stoppen. Een beslissing, die  zoals ze zelf zegt: “ het gevolg was van de moeizame economische situatie en hierdoor de malaise in de modebranche”. Dit betekende in januari 2014 een start van een lang gekoesterde wens: Style Indicator. Een webmagazine over mode, design en lifestyle, waarbij ze de lezer wil inspireren en informeren over trendontwikkelingen, creatieve visies en ambachtelijk vakmanschap. Meta is wars van fast fashion, plat getreden commerciële paden en celebrity culture en gelooft in experiment, inhoud en verdieping. “Er is veel gaande in de wereld. Mensen worden langzaam bewuster en gaan steeds vaker op zoek naar producten die werkelijke waarde hebben en een verhaal vertellen. Een trend die volgens mij nog grote veranderingen met zich mee gaat brengen voor de toekomst. Naast freelance opdrachten, besteedt ze al haar tijd aan Style Indicator vanuit haar huis in Friesland “Het aantal bezoekers groeit snel. Ik hoop dat er hierdoor meer financiële ruimte komt en ik met anderen kan gaan samenwerken. Mode blijft centraal staan, maar ik zou graag aanverwante creatieve disciplines als interieur design, kunst en food uitgebreider belichtten.” Wij bij ZENGGI zijn fan en blijven de website op de voet volgen.

 

Neem voor meer informatie en inspiratie een kijkje op www.styleindicator.com

Shopping bag

There are no products in your shoppingcart

Continue shopping

Stay up to date

Subscribe to our newsletter

Sign up now for our new arrivals, restocked items, sale and much more +€10 discount on your first order